Prijava

Prijavite se putem Vašeg Google računa ili se registrirajte na web stranicu.

Twitter Stream


Kutjevo d.d. – poslovni rezultat 1.-9. mjesec 2008.g.
Ukupni prihod Kutjeva d.d. u prvih 9 mjeseci iznosi 238,6 mil. kn, od čega je izvozom ostvareno 30,2 mil. kn. U prošlogodišnjem istom razdoblju izvanredni prihodi od izvoza pšenice i prodaje stalne imovine doveli su do znatno veće dobiti nego u tekućoj godini, ali važno je napomenuti da je ovogodišnji prihod 5,6% veći od planiranog, ukupni rashodi su manji za 76,5 mil kn. (ili 25,9%), a dobit iznosi 19,7 mil. kn, što upućuje na stabilno poslovanje firme.
Tako npr. Sjemenarstvo dorada ima 10% veću proizvodnju, mlin 8%, pekara 4%, kobasičarska proizvodnja bilježi porast od 38%, a plasman robe u kooperaciji je za 23% veći nego u lanjskom razdoblju. Povećanje prometa u kooperaciji je odraz značajnih ulaganja u sadnju novih nasada vinograda, pa je ove godine zasađeno 117 Ha vinograda (kooperantskih i vlastitih) što na današnji dan znači ukupnu površinu od 1130 Ha vinograda. Intenzivna ulaganja u proširenje vinogradarske proizvodnje dovele se ove godine do rekordnog ulaza grožđa u podrum. Iako berba još nije završena, očekuje se povećanje prijema od cca 15%.
Kutjevo d.d. je visoko pozicionirano u gospodarstvu Požeško-slavonske županije što ukazuju i pokazatelji da u ukupnom prihodu Požeško-slavonske županije, Kutjevo d.d. se nalazi na prvom mjestu, s udjelom od 10,6% (podatak za prvo polugodište) i najvećim brojem zaposlenih.
Broj zaposlenih s 30.09.2008. je 934, što je porast od 89 zaposlenika ili 10,5% prema prošlogodišnjem razdoblju.

Kutjevo d.d
Odjel za odnose s javnošću
Poljoprivredno-prehrambena tvrtka Kutjevo u prva je tri mjeseca ove godine ostvarila 1,7 milijuna kuna neto dobiti, prema 257 tisuća kuna dobiti u istom prošlogodišnjem razdoblju. U pojašnjenju poslovnih rezultata objavljenih na Zagrebačkoj burzi navodi se kako je ostvareni rezultat zadovoljavajući, odnosno kako ostvarena dobit nije velika zbog sezonskog karaktera proizvodnje, ali je veća nego u istom periodu prethodne godine i u skladu je sa planom za promatrano razdoblje. Ukupni su prihodi Kutjeva u prvom tromjesečju ove godine iznosili 66,28 milijuna kuna i smanjeni su 18,2 posto. Kao osnovni razlog smanjenja prihoda u tvrtki navode izvoz trgovačke robe. Smanjeni su prihodi Silosa zbog već spomenutog izvoza, dok su prihodi ostalih djelatnosti na nivou prošlogodišnjih. Prihodi od prodaje u zemlji iznosili su 46,8 milijuna kuna i povećani su 14,8 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni za 60,7 posto, na 14,29 milijuna kuna. Ukupni rashodi tvrtke u prva su tri ovogodišnja mjeseca prema istom razdoblju lani smanjeni za 20,1 posto, na 64,5 milijuna kuna. Najznačajnije smanjenje bilježe materijalni troškovi i troškovi prodane robe (za 30 posto, na 39,6 milijuna kuna) te troškovi kamata (za 27,2 posto, na 2,2 milijuna kuna).

KUTJEVO Najveći hrvatski izvoznik vina, tvrtka Kutjevo Envera Moralića, završava investiciju na modernizaciji linije za punjenje vina. Ulaganja ukupno iznose oko sedam milijuna kuna, a odnose se na novi sterilizator, punjačicu, čepilicu za navojni čep za butelje te plutenu čepilicu. Punjenje butelja Graševine s navojnim čepovima u kutjevačkoj vinariji planiraju izvesti u srijedu, 14. svibnja. S tim programom Kutjevo postaje prvi hrvatski proizvođač vina koji će svoje butelje zatvarati navojnim čepovima. Bitka za čepove bitno obilježava svjetsku vinsku industriju posljednjih godina, ističu u Kutjevu i navode kako su se za spomenutu investiciju odlučili zbog brojnih prednosti koje jamči takav način zatvaranja butelja.

Već duže Kutjevo je sponzor Hrvatskog rukometnog saveza izdvajajući 1 Kunu po svakoj prodanoj butelji svoje poznate Graševine Kutjevo 0,75.
U dubokom uvjerenju u virtuoznost sportskih igara i svojih vina, Kutjevo podupire razvoj sporta i kao vinski sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora, ženskog rukometnog kluba "Kutjevački podrum" iz Požege, vaterpolo kluba "Jug" Dubrovnik, konjičkog turnira u Kutjevu, nogometnog kluba Kutjevo,...
U Kutjevu vjeruju da smo bili prvaci svijeta u rukometu 2003. i time što je tada naša reprezentacija kod njih u starom (sada 777 godina) podrumu dobila dodatno nadahnuće.

Kutjevo d.d. Vas poziva da posjetite tradicionalnu proslavu blagdana Sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara koja se, i ove godine, održava na Trgu graševine u Kutjevu.
Proslava započinje u petak, 23.01. u 12.00. h paljenjem vincelovske vatre, program će upotpuniti i nastupi TS "Duša bećarska" te Patria iz Županje. Za 15.30 h predviđen je dolazak predsjednika RH Stjepana Mesića na blagoslov vinograda i svečanu rezidbu. U subotu, 24.01. pozivamo sve planinare, avanturiste i namjernike u šetnju kroz Kutjevačko vinogorje. Svoja vrata ove dane širom otvaraju i podrumi Kutjeva d.d., organizirani obilasci predviđeni su svaki puni sat. U 13.00. h na Trgu graševine počinje glazbeni program, a zabavljati će Vas: KUD "Poljadija" – Grabarje, ŽTS Garavuše dok su večernji sati rezervirani za nastup Vinka Coce i VIS Maligani.
Kroz program će Vas svojim dosjetkama voditi neponovljivi Davor Dretar-Drele i Vid Balog.
Gastronomska ponuda će i ove godine biti bogata (čobanac od divljači, vincelovski ražanj, degustacija plodova mora), a za dobro raspoloženje, uz dobro društvo i dobru glazbu, na raspolaganju će biti i vrhunska kutjevačka vina.
Radujemo se Vašem dolasku!

Izbornik