Prijava

Prijavite se putem Vašeg Google računa ili se registrirajte na web stranicu.

Twitter Stream


thumb_DecanterMedaljaVodeći svjetski Londonski vinski mjesečnik Decanter ove godine je ponovo organizirao najuglednije ocjenjivanje vina u svijetu – Decanter World Wine Awards. Broj uzoraka od 10.983 je rekordan i potvrđuje poziciju najvećeg svjetskog vinskog natjecanja i dokazuje interes vinara cijelog svijeta.
Svaka njihova nagrada vrijedna je velike pozornosti široke javnosti, a posebice u nas, jer smo na pragu svjetske vinske pozornice na kojoj se zaista treba globalno dopasti odlično educiranoj vinskoj publici.
Kutjevo d.d. osvojilo je za Graševina izborna berba prosušenih bobica 2006. i za Traminac ledeno vino 2007. SREBRO, a za Traminac ledeno vino 2005. i za Chardonnay de Gotho Aureus sur lie 2007. PREPORUČENO VINO od strane Decanter World Wine Awards.
Velikom ponosu i radosti u Kutjevu priključili su se i u njihovoj sestrinskoj firmi Đakovačka vina d.d., koji su u svom prvom izlasku na ovo natjecanje osvojili BRONCU za Chardonnay sur lie 2008.
Ove nagrade Kutjevu su kruna ovogodišnjim već osvojenim prestižnim svjetskim vinskim nagradama. Uz brojna domaća natjecanja, već u siječnju ove godine zlatom je zasjao ledeni Traminac 2003 u Bombaju Indija, zlatni je i Chardonnay de Gotho Aureus 2008 na Chardonnay du Monde, šampionska graševina nestrpljenjem očekujemo jako natjecanje u Ljubljani, pa zatim Mundus vini,...


...
NS-SAJAMNa 77. međunarodnom ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića održanom u Novom Sadu od 26.-28. travnja 2010. g. Kutjevo d.d. je u konkurenciji proizvođača iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije osvojilo 4 nagrade: Šampion kvalitete za Graševinu izbornu berbu prosušenih bobica - 2006. g., 2 zlata de Gotho Graševina 2008. i Traminac vrhunski 2009., te 1 srebro za Graševinu ledeno vino 2008. g.
Ocjenjivačka komisija se sastojala od vrlo stručnih i meritornih profesora i doktora sa više fakulteta iz Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije, što osvojenim nagradama daje još veći sjaj, a kojima Kutjevo d.d. utvrđuje položaj najprestižnije vinarske kuće u regiji.


Posebna prilika za nabavku mesnate slavonske slanine, proizvedene na temeljima tradicije, jedinstvenog okusa, ugodne arome i diskretnog mirisa dima (samo za gurmane!)

Do 30.04.2010. po cijeni od samo 49,99 Kn/kg.


Prodaje se u tablama težine od 3 do 5 kg/kom.
slanina
Mogućnost nabavke:
- sindikat (plaćanje 60 dana – 2 rate)
- kupovina u PJ Papuk (gotovina, ček)

Otprema proizvoda i preuzimanje: prema dogovoru.
Opcija ponude vrijedi zaključno sa 30.04.2010.
Ostale informacije na telefon 034-271-250, fax: 034-271-260
U očekivanju uspješne poslovne suradnje, srdačno Vas pozdravljamo.

thumb_ruzica-bijelaNakon Kolibri BiB pakiranja od 3 litre koji je uveden na tržište prošle godine, Kutjevo d.d. je na tržište izbacilo i svoje drugo BiB pakiranje vina od 3 litre Ružica bijela.
To je je jedinstveno vino žutozelene kristalno bistre boje, proizvodi se od autohtone hrvatske sorte grožđa Ružica crvena.
Miris je nježan, diskretno na cvijet ruže, po čemu je i dobila ime, te blago voćan na jabuku.
Miris otvara diskretnu sortnu aromu, na cvijet ruže po čemu je i dobila ime, zatim na blagu voćnost jabuke.
U okusu je svježe i velike pitkosti.
Preporučujemo ga uz široku paletu predjela, tjestenine, sva bijela mesa i bijele ribe.
Poslužiti na temperaturi 8-10 °C.

de Gotho Aureus ChardonnayIzuzetno nam je zadovoljstvo i ponos obavijestiti Vas da je na ovogodišnjem, 17. po redu natjecanju vina "Chardonnay du Monde" u Francuskoj, naš "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" osvojio ZLATNU medalju!
Chardonnay je najpoznatija sorta grožđa na svijetu, koja se uzgaja na svih 5 vinorodnih kontinenata. U konkurenciji od 887 uzoraka vina iz 37 zemalja i čak 300 članova žirija koji su ocjenjivali vina, svega jedna trećina vina je osvojila neku od medalja. Kutjevo je osvojilo jedinu zlatnu medalju za Hrvatsku.
Nagrađeno vino de Gotho Aureus Chardonnay dolazi s biranih položaja vinograda Vetovo, na 330 n/m, sadrži 14,4% alkohola, suho je, snažnog i skladnog tijela, elegantnog i mekog okusa. Vino je odležalo svega 6 mjeseci u novim barrique bačvicama, upravo toliko koliko je potrebno da se nježno oplemeni mirisom tanina slavnog slavonskog hrasta, što je i trenutni svjetski trend.
thumb_logo-chardonnay
thumb_papuk-Akcija-II-2010
de Gotho Graševina 2008.Na ovogodišnjem ocjenjivanju vina, a koje se održava u sklopu 17. međunarodnog sajma vinogradarstva, vinarstva i voćarstva Slavinthumb_slavin-2010-logo2 Orahovica Kutjevo d.d. Graševina de Gotho berbe 2008.g. najbolje je ocijenjeno vino.
Za ocjenjivanje je prijavljeno 100 uzoraka vina iz cijele kontinentalne Hrvatske i Mađarske.
Ocjenjivanje se održava po 17-ti put, a Kutjevo d.d. na njemu kontinuirano osvaja šampionske nagrade i to redovito s vrhunskom Graševinom, a od 2005.g. i s de Gotho vrhunskom Graševinom.
Kutjevo d.d. također redovito osvaja šampionske nagrade i u kategoriji ledenih vina, gdje se uz Graševinu izborne berbe bobica i ledeno vino proslavio i Traminac ledeno vino.
Ovo najjače natjecanje vina Slavonije, ali i kontinentalne Hrvatske, ocjenjuju naši najbolji državni ocjenjivači s Agronomskog fakulteta Zagreb i Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo RH Zagreb, te najbolji enolozi vinarija kontinentalne Hrvatske.
Tako se naša vinska primbalerina Graševina Kutjevo uvijek ponovo potvrđuje kao naše najbolje bijelo kontinentalno vino.
Zbog toga su u Kutjevu posebno ponosni i radosni, te je za vjerovati da ovdje priči nije kraj.


Kutjevo d.d. od 15.02. do 15. 03. provodi nacionalnu akciju prodaje vina. Riječ je o dosad neviđenom snižavanju cijena vina, kako bi se u ova teška recesijska vremena vina Kutjevo još više približila svojim sadašnjim i budućim kupcima.
U okviru akcije se nalaze slijedeća vina Kutjevo d.d., sa očekivanim MPC top artikala: Nacionalna akcija prodaje vina
Graševina 1L - 30,99 kn

Graševina 0,75L - 34,99 kn
Graševina 0,2L - 8,99 kn
Vrhunska graševina 0,75L - 44,99 kn
Rajnski rizling 0,75L,
Traminac 0,75L,
Pinot crni 0,75L,
Chardonnay 0,75L,
Pinot sivi 0,75L,
Pinot bijeli 0,75L,
i Kolibri BiB 3L,
te Đakovačka vina:
Graševina BiB 3L - 49,99 kn
Graševina BiBi 5L - 79,99 kn
Đakovački rizling BiB 3L - 59,99 kn
i Maestoso BiB 3L - 59,99 kn
Sva ova vina po sniženim cijenama od 7,7 do 13% možete naći u maloprodajama, trgovačkim centrima, restoranima i distribucijama vina Kutjevo d.d. širom Hrvatske.


Traminac ledena berba 2003.Netom završeno ocjenjivanje vina na trodnevnom sajmu hrane i vina TASTE 2010, održanom u Bombaju, Indija od 28.-30.01.2010. donijeloIWC-Logo je još jedan uspjeh naših vina na međunarodnoj sceni.
Traminac, ledeno vino 2003 osvojio je Zlatnu medalju !!
Osnivač ocjenjivanja IWC 2010 India, ovogodišnje je 3. po redu, je Robert Joseph, vinski ekspert i autor 27 knjiga o vinu, utemeljitelj časopisa Wine International i londonskog International Wine Challenge, jednog od najprestižnijeg ocjenjivanja vina na svijetu.
Ukupno 5 zlatnih, 8 srebrnih i 34 brončane medalje dokaz su rigoroznosti stručnog žirija. Organizatori se ponose podatkom da nikad dosada u oganizaciji IWC-a nije bilo više od 3,5% zlatnih medalja u odnosu na ukupan broj prijavljenih.
Grožđe za ovo vino brano je 10.01.2004. na temperaturi od -12°C, u smrznutom stanju u kojem se ručno prerađivalo. Slador u moštu je bio 165°Oe.
Fermentacija je vođena dugo i polako na izuzetno niskoj temperaturi, koju su omogućili prirodni autohtoni kvasci (kasne, zdrave plijesni), prezrelih raskošnih bobica. Sve je u bobici predragocjeno i ništa nije izvrilo, već se samo oplemenilo i sačuvalo. Vino je prebogato mirisima i okusima, slatko (desertno) i slasno.
Gusto je, sirupasto, s 232 grama neprovrelog grožđanog sladora, suspregnutog s umjerenom kiselinom.
Alkohol je 10,7 %, blago uljasti, koji vino čini mekim u okusu.
Miris je raskošan: medne note, kompoti dunje i kruške, smokva, gorući liči, te na latice ruža, kamilicu, mimoze, ukratko prirodni voćni i cvjetni parfem.
Od 1991.g. do danas Kutjevo je s ledenim berbama Traminca raznih godišta osvojilo najviše vinskih nagrada u Hrvatskoj, ali i na najprestižnijim ocjenjivanjima svijeta.
Ledeni traminac iz 2003. dosada je osvojio šampionske titule tijekom proteklih godina u Budimpešti, Ljubljani, Vinoviti Zagreb, Gastu Split, Slavinu Orahovica, Mostaru, Mariboru, Novom Sadu,...
Ponovnim aktiviranjem u natjecanja htjeli smo provjeriti kako se vino ponaša odležavanjem u arhivi. Godine koje nosi, očito su učinile ovo vino još rafiniranijim.


Kutjevo d.d. tradicionalno proslavlja najveći vinogradarski blagdan Vincelovo u svojim vinogradima uz Vilu Vinkomir.
Svake godine broj uzvanika raste, tako da se ove godine odazvalo više od 1.000 poslovnih partnera, prijatelja kuće, novinara i političara
Samoj ritualnoj posveti vinograda uz članove Uprave Kutjeva i vlasnika prisustvao je i dopredsjednik Vlade gosp. Božidar Pankretić, a zatim se priključio i Predsjednik RH gosp.Stjepan Mesić.
Uz velike vincelovske vatre pekle su se slavonske kobasice, šarani na rašljama i vinogradarski roštilj, točila su se kuhana i vrhunska vina.
Ljudi su uz ožarena lica od vatre, zime i sjetne i strastvene zvuke tamburice, razmijenili misli i iskustva o svemu što ih okupira i nadahnjuje.
Pod velikim i grijanim šatorom poslužena je bogata večera sa slijedom jela, uz virtuoznu i raznovrsnu glazbu odličnog banda "Kužiš stari moj", popularnih "Gazda" i gošće iznenađenja poznate pjevačice narodnih pjesama Hanke Paldum.
Čim su se zaleti i uzleti duše malo stišali, ispred šatora je prikazan vatromet u svim duginim bojama.
Dogodine doći će opet mnogi, a do tada će se prepričavati diljem Hrvatske, ali i u cijeloj regiji, kako je u Kutjevu bilo dobro, jedinstveno i složno.

thumb_HR228681 thumb_HR228728thumb_HR228812thumb_HR228853thumb_QX4J5696
Proglašenje pobjednice Snow Queen Trophy 2010.Već šestu godinu zaredom u Hrvatskoj se na stazi Sljeme organizira skijaška utrka SNOW QUEEN TROPHY za žene i muškarce, a koja se boduje za Svjetski skijaški kup.
Ove godine kao i prethodne Kutjevo d.d. se predstavilo kao glavni dobavljač vina i mesnih proizvoda ove renomirane skijaške utrke.
Renomirana utrka i odabrana vina iz Kutjeva s oznakom de Gotho (vrhunska i premium vina) su predstavili vrhunski osjetilni doživljaj, kao i virtuozno skijanje najpoznatijih natjecatelja.
Butelje ekskluzivnih de Gotho vina najpoznatiji skijaši su kao i prošle godine osobno potpisali. Te boce će ići na dražbu u humanitarne svrhe, te će time dodatno stvoriti novu vrijednost za socijalno i odgovorno ponašanje vinarije Kutjevo.Lindsey Vonn potpisuje butelju Kutjevo d.d.
Prošlogodišnje su zajedno s arhivskim vinima Kutjeva pomogle dječjem odjelu bolnice u Osijeku, nakon uspješne vinske aukcije u hotelu The Regent Esplanada.


ledena_berba_2009_118.12.2009. – ove godine i ranije nego prijašnjih godina, počela je berba grožđa za ledena vina u Kutjevu d.d. Već u ranim jutarnjim satima, uz temperaturu od –10°C, dvadesetak dobro utopljenih berača krenulo je obrati krunu vinogradarske proizvodnje. Na položaju Hrnjevac, južnih obronaka Krndije, gdje vinogradi uranjaju u šumu na nadmorskoj visini od gotovo 400 m, brao se traminac.
Ove godine smo za ledena vina ostavili 7 Ha vinograda na položajima Hrnjevac i Vinkomir – govori Ivica Perak , glavni enolog i član Uprave Kutjeva d.d. Sorte su graševina i traminac, podjednako zastupljene. Temperatura od minimalno –7°C i najmanje 30% sladora kao uvjeti za ledenu berbu su postignuti, a što se temperature tiče za vikend očekujemo i znatno nižu, tako da ćemo u ponedjeljak završiti ledenu berbu obje sorte. Kvalitet grožđa je ove godine izniman, a ovako "rana" ledena berba dat će i nešto veću količinu vina. Prijašnjih godina su se uvjeti za ledenu berbu postizali u siječnju ili ranoj veljači.
Nakon berbe iznimno je važno da grožđe u tako smrznutom stanju dođe na preradu. Bobice su smrznute i ledeni kristali vode prilikom prešanja ostaju u preši i ne ulaze u mošt. Mošt je toliko gust da se stiskanje u preši obavlja nekoliko puta. Tako je prirodnim putem prešanjem odstranjena voda i dobije se najgušći koncentrat mošta. Sada počinje veliko umijeće fermentacije toga koncentrata na niskoj temperaturi do 10°C. U tihom i mračnom kutku starog srednjevjekovnog podruma iz 1232. godine počinje dugo i tiho vrenje koje traje i do godinu dana, jer predragocjeno je da bilo što plemenito izvrije. Nakon toga vrenje staje, na određenom postotku srednjeg alkohola i nastaje začudno vino prebogato mirisima i okusima, slatko i slasno, sirupasto, za veliko oduševljenje.ledena_berba_2009_2Da je tog vina barem više obr
adovalo bi i više obožavatelja ovog prirodnog nektara.
Salon vina In VinumU luksuznom hotelu Le Meridien Lav, u organizaciji ugledne splitske vinske i gastro revije In Vinum, održan je salon vina u petak 4.12.2009. pod nazivom In Vinum.
Na salonu, u raskošnom ambijentu kongresne dvorane, ugledni proizvođači vina iz nekoliko zemalja točili su svoja odabrana vina.
Hrvatska je predstavila sve svoje regije, osim Istre gdje je bilo regionalno vinsko događanje, tako da su ljubitelji vina zaista uživali u prebogatoj ponudi.
U neposrednom dijalogu s predstavnicima proizvođača, kušači su dobili sve informacije iz prve ruke, koje su ih o vinima u čaši i na stolu zanimale, čime su povećali radost pijenja na znalački način.
Kutjevo se predstavilo s širokom paletom svojih vrhunskih i ekskluzivnih de Gotho vina, te s nagrađenim predikatnim vinom Graševina izborna berba prosušenih bobica 2006.g., šampionom sa Sajma Gast Split ove godine.
Održane su i zanimljive radionice na temu Vina Italije jučer, danas i sutra, te isto tako Vina Dalmacije, a Kutjevo se predstavilo s nagrađenim vinom na prvenstvu svijeta Chardonnay du monde 2009, Chardonnay barrique sur lie 2006.g.
Revija In Vinum je osigurala logistiku na najprofesionalniji način i zaista je ostalo samo uživati.
Uz vina predstavili su se i proizvođači sireve, maslinovog ulja i kuhari tradicionalnih delicija Dalmacije(nekadašnja rožata), te Italije.
Nakon veselog završetka u 22 sata, Vinko Coce je publiku ponio svojim zanosnim pjesmama, čije poznate melodije su svi pjevali.

Humanitarna aukcija arhivskih vinaKutjevo d.d. ove godine zahvaljujući svojim osebujnim vinima, slavi veliki vinski jubilej, 777. godina neprekidnog podrumskog djelovanja.
Jubilej je obilježen humanitarnom aukcijom rijetkih arhivskih vina, jedinstvenom u nas, 26. listopada 2009. u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu.
Ovakvo svečano, gotovo glamurozno, a uz to humano vinsko događanje u Hrvatskoj se nije dogodilo već 15-ak godina.
Kutjevo rijetko otvara vrata svoje najbogatije vinske arhive Hrvatske i to je izazvalo dodatno uzbuđenje, koje su prepoznali i sponzori Privredna banka Zagreb i Gastro grupa, te ugledni uzvanici i poslovni partneri Kutjeva.
U vrlo natjecateljskoj atmosferi aukcije bilo je ponuđeno 14 jedinstvenih arhivskih vina i 4 vina s potpisima hrvatske rukometne reprezentacije.
Kupci su tražili svoja omiljena i njima značajna godišta vina, za koja su i više puta dizali cijenu, a najviša postignuta bila je 15.000 Kuna za tri vina: Graševina 1947.g, Graševina 1948. godište i s najviše emocija velika ukrasna boca Vrhunske Graševine s potpisima rukometaša reprezentativaca.
Na aukciji je prikupljeno 102.000 Kuna za obnovu odjela intenzivne njege pedijatrijske bolnice u Osijeku. U tom odjelu liječi se 600 do 650 životno ugrožene djece u dobi od mjesec dana do 18 godina iz svih mjesta istočnog dijela Hrvatske.
Na ovaj način Kutjevo d.d. je još jednom iskazalo svoju društvenu odgovornost povećavajući društveno blagostanje, jer umjesto klasičnog rođendanskog domjenka ovom jedinstvenom aukcijom arhivskih vina, neuobičajenom u nas, zavređuje pozornost, a i više jer će ova aukcija postati tradicionalna.
Najveće vinsko blago za zajedničko naše najveće blago-djecu.
Tako je Kutjevo i postalo i ostalo simbolom neprekidne vinske kulture u Hrvatskoj.

thumb_TrustBrand logo

Magazin Reader's Digest od 2001. provodi anketu i nagradu u 18 europskih država kojim robnim markama europljani daju svoje povjerenje, podijeljeno u 36 kategorija.
U Hrvatskoj ovo je treća godina anketiranja čitatelja magazina Reader's Digest, koji je poslao 7.000 upitnika svojim čitateljima, bez ponuđenog imena proizvođača, tako da se radi o nezavisnom istraživanju.
U kategoriji Vino-Proizvođač vina Kutjevo je ponovo uvjerljivo izabrano za hrvatski Trusted Brand 2009, ocjenjujući proizvode prema kvaliteti, izgledu, upotrebljivosti i cijeni, od strane krajnjih potrošača kao najobjektivnijih sudaca.
Vina Kutjevo tako i dalje ostaju čvrsto omiljena robna marka Hrvatske broj 1.
Ova značajna nagrada u Kutjevu je svima posebno draga, jer dolazi u jubilarnoj 777. godini neprekinute vinske tradicije.
Također dokazuje posebnu slogu prirodnih faktora za vina u Kutjevu, koja kupcu pružaju po svojim svojstvima nešto jedinstveno, kontinuirano i trajno vrijedno.


Kutjevo-Hrvatska robna marka od povjerenja!

777

Kutjevo d.d. BiB-Kolibri-3LKutjevo d.d. predstavlja novi proizvod u Bag In Box pakiranju od 3 litre pod nazivom Kolibri.
Kolibri je kupaža je crnih vina kvalitetnih sorti Zweigelt, Gamay, Frankovka i Portugizac, berba 2007.
U okusu to je skladno i zrelo, ugodno svježe vino, postojanog okusa.
Miris je na tamna voća višnje i kupine, uz tanine slavonskog hrasta.
Izvrstan je za izradu bambusa na party-ima, čime se poveća svježina i slatka komponenta, te se može više popiti.
Bag In Box pakiranje snižava cijenu, te ga uz mlade ljude mogu piti i stariji kojima daje više topline i jača energiju, a svima daje više zdravlja.
Poslužiti rashlađeno za bambus ili zasebno na temperaturi od 18 °C, uz tamna mesa, pirjana mesa s umacima, plavu ribu, suhomesnate proizvode i dozrelije sireve.
Tvrtka Kutjevo d.d. organizira Forum vina Kutjevo koji će se održati u Kutjevu, 28.10. 2009. restoran Kutjevački podrum sa početkom u 12:00 sati. U nastavku je program Foruma:

Tema foruma: Suradnja vinara Hrvatske pri izvozu vina na strana tržišta

1. UVOD

Izvoz hrvatskih vina na strana tržišta već dugi niz godina bilježi kontinuirani pad. Nasuprot tome uvoz vina u RH ima obrnuti trend te iz godine u godinu bilježi porast količina.
Trenutno je uvoz vina peterostruko veći od izvoza vina. Najveći dio čine rinfuzna stolna crna vina iz regije. Količinom ova vina predstavljaju značajan udio i znatno otežavaju prodaju domaćih vina na našem tržištu. Uz vina uvežena s prostora regije, zatim EU i vina "novog svijeta", uvoz danas čini gotovo trećinu ukupnog prometa vina u RH.
Stvaraju se sve veći viškovi vina u svijetu. Tako je i kod nas; Operativnim programom podizanja trajnih nasada Hrvatska trenutno ima 34.000 Ha pod površinama vinograda i problem viška vina će se pojaviti i kod naših proizvođača.
U takvim okolnostima izvoz naših vina postaje imperativ.
Zbog toga pokrećemo inicijativu koja će ujediniti sve vinare te im omogućiti integrirani nastup na stranim tržištima.
Cilj suradnje je osigurati značajniju prodaju u izvozu, uz smanjene troškove svakog vinara.

2. POKROVITELJI PROJEKTA
1. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
2. Hrvatska gospodarska komora, Sektor za poljoprivredu, prehrambenu ind. i šumarstvo
3. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo

3. ODRŽAVANJE FORUMA
• Mjesto održavanja foruma: Kutjevo, restoran Kutjevački podrum (150 osoba)
• Vrijeme održavanja: 28.10.2009.
• Vrijeme okupljanja: od 10:00-12:00 sati okupljanje sudionika, okrijepa
• Otvorenje foruma: 12:00 sati


thumb_Portugizac-etiketaKutjevo d.d. uskoro pušta u u prodaju novo/staro vino Portugizac.
Naime to se vino već nalazi u asortimanu Kutjeva d.d., ali sada sa novom redizajniranom etiketom po uzoru na mlada francuska vina (Beaujolais).
Vino će se naći u prodaji sredinom listopada, a prvo predstavljanje će imati na sajmu Eko-etno u Areni Zagreb od 14.-18. listopada.
„Portugizac“ je pojam mladog crnog vina, obilježje je jeseni, plijeni svojom svježinom, mekanim taninima i laganim kiselinama koja ga čini pitkim i ljupkim. Jednak će biti užitak piti ga uz vruće pečene kestene, ali i uz pečenu gusku (tradicionalno martinjsko krštenje mošta – pečena guska i Portugizac), patku ili uz domaći kolač copanjek.
Preporučujemo ga servirati na temperaturi od 14°C uz hladne nareske, ribu, teletinu, svinjetinu, divljač i sir.

Traminac-Vrhusko vinoKutjevo d.d. u prodaju je pustilo traminac berbe 2008.g koji je deklariran kao Vrhunsko vino. Kutjevo je bilo poznato po tramincima kasnih i ledenih berbi no sada u kategoriji suhih vina nudimo vino izuzetnih svojstava.
Vino je to vrlo bogato na okus i miris, izrazito je aromatičan, jako lijepa mirisna priča. Podsjeća nas na latice ruža i cvijet bazge(zove), te na šumsku jagodu, tako da se mirisi prelijevaju jedan u drugi i završavaju s mirisom vinogradarske breskve i svi od reda su posebne finoće.
Okus je smiren, skladan, topao i snažan. Toplinu i uglađenost okusu daje viši topao alkohol, a niz mineralnih i ekstraktivnih tvari bogatstvo okusu, koji ima veću dužinu trajanja. Završetak okusa je blago gorkast, što je svojstveno ovoj sorti i čini je pitkom. Svježina (kiselina) je viša primjerena višem alkoholu i jačem okusu, (mana mnogih traminaca je premala kiselina), tako da ona čini ovo bogato vino pitkim.
Svatko tko voli svečane tramince u ovom će naći pravo uživanje i puno zadovoljstvo.

Parametri:
- alkohol 14,2 %
- ostatak neprovrelog sladora 3,5 grama
- kiselina 5,9 grama (promila)
- ekstrakt 27,3 grama
- ocjena Zavoda za vinarstvo 85 bodova (od 100 mogućih)
- punjenje 27.3.2009. i 18.6.2009.


thumb_jedrenjakAkcija "Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko" odvija se već treću godinu za redom i ovim krstarenjem simbolički se povezuje zelena i plava Hrvatska. Primarni cilj ove akcije je da se široj javnosti predstave hrvatski proizvođači i autohtoni hrvatski proizvodi. Uz delicije kao što su vrhunska vina, slavonski suhomesnati proizvodi, sir, pršut.., brod donosi u luke zabavu, atrakciju i sadržaje koji će dodatno oplemeniti turističku ponudu svakog mjesta, a nadamo se i stranim turistima predstaviti Hrvatsku na najbolji mogući način.
Izbornik