Blagdanska ponuda vina

Kutjevačka vinarija je i ove godine pripremila za svoje poslovne partnere i kupce
blagdansku ponudu vina koju možete pogledati na stranicama koje slijede...
Uživajte u širokoj paleti nagrađivanih kvalitetnih, vrhunskih, premium i arhivskih vina Kutjevačkog podruma.

Osnovna linija

Kutjevo i vina Kutjevačkog podruma stoljećima predstavljaju simbol hrvatske vinske kulture. S tradicijom koja seže u 1232.g. najnagrađivanija vinarija regije proizvodi vina koja na osebujan način predstavljaju izniman karakter kutjevačkog terroira.

VRHUNSKA GRAŠEVINA
 CHARDONNAY
GRAŠEVINA KVALITETNA
PINOT CRNI
PINOT SIVI
Sretan Božić i Novu Godinu

Magnum Vrhunska Graševina

Osim impozantne estetike, boce većih volumena kao što su magnumi predstavljaju idealan omjer za odležavanje vina zahvaljujući manjem utjecaja zraka u odnosu na vino u klasičnoj boci. Uzimajući u obzir kako je vino živi proizvod, u kontinuiranoj evoluciji dimenzija boce duboko utječe na proces starenja vina. Slijedom spomenutoga Kutjevo predstavlja ekskluzivnu liniju Magnum.

Magnum Vrhunska Graševina novo ekskluzivno pakiranje brenda Kutjevačkog podruma. Vrhunska graševina predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Vino zlatno žute boje sa zelenkastim notama, skladne herbalna i voćna aromatika, profinjen i pun okus, bogat ekstraktom koji završava karakterističnom i blagom gorkosti. Preporučamo poslužiti na 10-12 °C uz vrhunska riblja jela i jela od bijelog mesa.

MAGNUM VRHUNSKA GRAŠEVINA
želi Vam vinarija Kutjevo

Magnum Maximo Nero

Osim impozantne estetike, boce većih volumena kao što su magnumi predstavljaju idealan omjer za odležavanje vina zahvaljujući manjem utjecaja zraka u odnosu na vino u klasičnoj boci. Uzimajući u obzir kako je vino živi proizvod, u kontinuiranoj evoluciji dimenzija boce duboko utječe na proces starenja vina. Slijedom spomenutoga Kutjevo predstavlja ekskluzivnu liniju Magnum.

Magnum Maximo Nero predstavlja ekskluzivnu liniju premium kupaže cabernet sauvignona, merlota i syraha. Karakterizira ga tamna, crveno-ljubičasta boja, bogatstvo mirisa te zaokruženost i elegancija okusa. Tanini na nepcu su svileni, a vino krasi bogata voćnost. Ekstraktno i puno vino usklađene barrique komponente. Preporučamo poslužiti na 18-20 °C uz jela od tamnog mesa, mesa divljači, plavu ribu, te srednje dozrele i dozrele sireve.

MAGNUM MAXIMO NERO
Živjeli!

Poklon paketi

Klasične kutjevačke butelje kvalitetnih i vrhunskih vina u prigodnim poklon pakiranjima.

1x0,75 VRHUNSKA GRAŠEVINA
1x0,75 DE GOTHO GRAŠEVINA
1x0,75 DE GOTHO PINOT CRNI
1x0,75 MAXIMO NERO
2x0,75 DE GOTHO (VG+PC)
2x0,75 VG+PC
2x075 MAXIMO NERO + BIANCO

 

POKLON PAKETI 1x
POKLON PAKETI 2x

Maximo

Legenda Kutjevačkog podruma iz 18. stoljeća nadahnula nas je u kreaciji kupaža premium vina linije Maximo. Brojne recke na zidu starog Kutjevačkog podruma svjedočanstvo su ljubavnog zanosa carice Marije Terezije i baruna Franje Trenka. U želji da strast koju zidine podruma nesumnjivo čuvaju pretočimo u seriju iznimnih vina, odlučili smo kreirati liniju cuvée-a Maximo Oro, Maximo Bianco i Maximo Nero. Prepustite se užitku uz nagrađivana vina iz linije Maximo.

MAXIMO BIANCO
MAXIMO NERO
MAXIMO ORO

Maximo Brut

Maximo pjenušac svježeg je i bogatog, mineralnog okusa, sa finim postojanim perlicama koje dugo traju. Boje je slamnatožute, kristale bistroće. Mirisom je raskošan, na dozrelu jabuku, te blagih cvjetnih aroma.
Prvi je to hrvatski pjenušac od graševine.

MAXIMO BRUT PJENUŠAC

de Gotho

Ljubitelji višestruko nagrađivane premium linije de Gotho od sada mogu uživati u potpuno redizajniranim buteljama premium selekcije vina uz nove etikete čiji je dizajn nadahnut Dvorcem Kutjevo te povezuje tradiciju s modernim trendovima proizvodnje vina. Linija de Gotho proizvedena je od grožđa s jednog od najboljih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja Vetovo gdje se loza uzgaja s ograničenim prinosima te se ručna berba provodi kasnije kako bi dobila najbolja kvaliteta grožđa. Graševina de Gotho predstavlja profinjeno, slojevito i kompleksno vino zlatnožute boje s voćnim mirisnim asocijacijama na breskvu, zrelu jabuku i dunju. Ovo je vino moćnog okusa, fine zrelosti i dugog trajanja šest mjeseci odležavalo u barrique bačvama od slavonskog hrasta. Pinot crni de Gotho je moderan, snažan, skladan i topao. Tamnije je rubinske boje, ugodno punijeg okusa, uz blagi miris hrasta. Prožet je bouquetom dozrelih kupina, malina i šljiva te pritajenim mirisom crnog papra, klinčića i vanilije.

DE GOTHO GRAŠEVINA
DE GOTHO PINOT CRNI

Ledena vina

S jednog od najboljih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja, Hrnjevca, dolaze prestižni i rijetki primjerci izuzetnih vina – predikatnih vina ledene berbe. Vina ledenih berbi su najjači izražaj prirode. A nastaju iz grožđa koja se beru poslije uobičajene zrelosti, u fazi prezrelosti, kada je temperatura u vinogradu -7°C ili niža. Takva vina su posebnost i u svijetu i svjetske ocjenjivačke komisije im redovito daju najveće nagrade. Vinarija Kutjevo je najveći i najnagrađivaniji proizvođač ovih vina u Hrvatskoj Zbog bogatstva najfinijih mirisa i okusa preporučamo kušanje ledenih berbi graševine i traminca ohlađene na 4-6°C, kao najbolji aperitiv ili na završetku obroka uz slastice.

GRAŠEVINA LEDENO VINO
TRAMINAC LEDENO VINO

Arhivska vina

1890-ih godina arhiviranje vina u Kutjevačkom podrumu započela je obitelj Turković, međutim sustavno uređivanje te selektiranje arhive bilježimo od 1947. godine. Danas Kutjevački podrum predstavlja najbogatiju arhivu Hrvatske s gotovo 70.000 butelja. Grožđe s najboljih apelacija, pažljiva i stroga selekcija, redukcija uroda te povoljni podrumski uvjeti u kojima se temperatura kreće od 8-10°C, a vlažnost zraka iznosi 90-95% stvaraju izuzetne preduvjete za odležavanje vina iz najboljih vinogradarskih godišta.

  • OGRANIČENE KOLIČINE ARHIVSKIH VINA OD 1947. GODINE